12 Şubat 2009 Perşembe

portakal kabuğu reçeli




















Anlattığım tarifte bu kase kadar oldu.Bir pasta için

yeter bana değil mi?

3 portakalın kabuğunu elimle küçük parçalar halinde

soydum.Bir tencereye su ile kabukları koydum ve bir

taşım kaynattım.Kapağını kapattım ve 1 gece su içinde

beklettim.Sabah suyunu süzdüm ve tekrar su

koydum. Tekrar kaynattım.Suyu soğuyunca süzdüm .

Üzerine bir su bardağı şeker ve bir bardağ su ekledim

ve tekrar kaynattım.İndirmeye yakın üç damla limon

suyu damlattım.Bizim evde reçeli sadece ben yerim.O

yüzden bu reçeli pastada kullanmak üzere yaptım.

Miktarını arttırmak size kalıyor, fazla yapmak

isterseniz.

Anlatınca bir yorucu bir iş gibi gelebilir ama öyle değil

söyleyeyim.

3 yorum:

sihirli oklava dedi ki...

selam canım bayağı bir toparlamışın...öğrenene kadar insanın canı çıkıyor..

GeCe dedi ki...

şablonu beğenmenize ve kullanmak istemenize memnun oldum dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz tabi

Archilemi dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Eminim tadı da güzeldir ama merka ettim kabuklar sert mi kalıyor acaba?