21 Şubat 2009 Cumartesi

Portakallı Kereviz





Hafif bir yemektir. Yapımı da bir o kadar hafiftir.
Neler Var ?
4 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
2 büyük boy portakal
2 yemek kaşığı şeker
2 adet limon
kereviz yaprakları
Nasıl yaptım?
Bir kaba limonların suyunu sıkalım.
üzerine su ekleyelim.
Kerevizlerin kabuklarını soyalım ve limonlu suya ekleyelim.
Kabak oyacağı ile ortasını çıkaralım.
Havuçların kabuklarını kazıyalım.
Ortası açılmış kerevizlere havuçları geçirelim.
( Resimdeki gibi. :) )
Bir parmak kalınlığında keslim.
Tencereye dizelim.
Üstüne portakal suyunu dökelim.
Şekeri ve kereviz yapraklarını ekleyelim.
Kısık ateşte pişinceye kadar pişirelim.
Anlattığım kadar hafif değil mi?
Yapımı inanın daha hafif.
Afiyet olsun.

3 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Canım peki kerevizin o kkokusu geliyor mu...bizimkiler salatası dışında yemiyorlar...

cesniihobby dedi ki...

Canım kerevizin kokusu yok oluyor.Portakal kokusu alıyorsun.

Ayşe dedi ki...

Portakallııııı bayılırımmm:)