15 Şubat 2009 Pazar

milföylü tatlı

Bizim evde piştiği anda tükenen bir tatlıdır.
Hem hafif hem de yapımı kolaydır.
Kolay olduğu için her zaman yaparım.
Sevdikleri için de devamlı kokusunu duyarız .
Lafı fazla uzatmadan tarifine geçeyim.


Malzemeler

( Tepsinin büyüklüğüne göre )

2-3 milföy hamuru

1 lt süt

6 kaşık un

1 paket vanilya

3 fincan şeker ( İsteğe göre artırabilirsiniz )

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Önce milföy hamurunun bir parçasını 4 'e bölüyoruz.

Tepsiya yağlı kağıt serelim.

4 e bölünen parçaları aralıklı olarak tepsiye dizelim.

Isıtılmış fırında pişirelim.

Fırındaki pişerken , tencereye sütü koyalım. Unu , şekeri, vanilyayı koyalım.karıştırarak
topaklanmasını önleyelim. Karıştırarak pişirelim.

Fırında pişen milföyleri sıcak iken iki parçaya ayıralım.

Kaşık yardımıyla kremadan alalım ve milföylün alt parçasına koyalım.

Milföyün diğer parçasını kremanın üstüne kapatalım.

Pudra şekerine kavuşturalım ve tabağa dizelim.

Afiyet olsun....


4 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Ne kadar güzel görünüyor.
Sevgiler......

sihirli oklava dedi ki...

selam canım gerçekten pratikmiş....ellerine sağlık..iyi pazarlar...

ELBİSTANLI dedi ki...

Uzaklardan bir dost buldum, kalpten kalbe köprü kurdum, yüreği sevgi dolu, yolu mutluluk yolu sevdiği kadar sevilsin, o dost asla ÜZÜLMESİN..güzel bir haftaya başlaman dileğiyle hayırlı geceler canım..

orgueli dedi ki...

Milföy hamuru bu şekilde denememiştim ellerine sağlık.