3 Mart 2009 Salı

keçi tırnağı




Keçi tırnağı hamur işini Bursalı bir arkadaşımdan öğrendim.
Neden Keçi tırnağı diye sorduğumda şekilsiz olarak kesildiğinden demişti.
Şekilsiz olarak nasıl yani dediğiniiz duyar gibiyim.
İşte bu yüzden bu şekilsizlik halini resimledim.
Su bardağı ile kıyısından köşesinden kestiğim için görüntü nasıl?
Nasıl yaptım?
Önce 5 büyük tahta yemek kaşığı unu kaba koydum.
Tuzunu bir yemek kaşığı olarak ekledim.
Sonra unun ortasını havuz yaptım ve içine yoğurdu koydum.
Miktarını sorarsanız 6-7 yemek kaşığı diyebilirim.
İçine bir tatlı kaşığı karbonat ekledim.
Ilık su da katarak başladım yoğurmaya.
Kulak memesi yumuşaklık denir ya ondan olacak şekilde yaptım.
Bir 10 dakika dinlendirdim hamuru.
Sonra tezgahta biraz kalın olacak şekilde açtım.
Su bardağı ile resimdeki gibi kestim.
Kızdırılmış yağda pofuduk pofuduk oluncaya kadar kızarttım.
İnanın denemenizi tavsiye ederim.
Özellikle kahvaltıda çok güzel yeniyor.
Afiyet olsun.

3 yorum:

orgucuoyuncakcınine dedi ki...

ANNECİĞİMİ HATIRLATTIN REÇELLE ÇOK GÜZEL OLUR.ELİNİZE SAĞLIK.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

canım sorma...ama biriki saatir rahat uyuyor..bir oh dedim yani..insan yavrusuna nasıl dayanır ki...çok teşekkürler beni yalnız bırakmadığın için...

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık canım,sahiden reçelle ne güzel yenir,yanında bir fincan da çay oooffff,sevgiler canım...