11 Mart 2009 Çarşamba

tavuk mantar sarma




Severek yediğimiz bir yemektir.Hele ki yanında bir de pirinç pilavı varsa değme keyfimize.
Nasıl mı yaptım?
Önce tavuk göğsümüzü demir dövecek ile hafifçe dövelim.
Biraz incelsin yeter.Mantarları yıkadım.
Limonlu suyun içinde de iyice yıkadım.
Bir kaba ince dilimler halinde kestim.
Tavaya bir orta boy soğanı ve sıvı yağı koydum.
Dilimlenmiş mantarı ekledim.
Tuzunu, karabiberini,kırmızı pul biberini ve bolca kekiği ekledim.
İndirdiğimde ise maydanozunu ekledim.
İnceltilmiş tavuk göğsünü kesme tahtasına serdim.
Mantarlı harçtan koydum.
Rulo şeklinde sardım.Açılmaması için kürdan ile tutturdum.
Fırın tepsisine yan yana dizdim.
Üstüne sıvıyağ ve sulandırılmış salça ve tuzunu döktüm.
Üstüne aleminyum folyo ile sardım.
Fırında pişirdim.
Servis yaparken kürdanları çıkardım.
Pilav ve salata ile servis yaptım.
Afiyet olsun.

4 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

eminim çok güzel olmuştur...ellerine sağlık...iyi akşamlar canım...

GeCe dedi ki...

ooo yemede yanında yat olmuşs evdiğim tatlar eline sağlık

şehnaz dedi ki...

HIMM,NEFİS OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER

Archilemi dedi ki...

Hem hafif hem tavuk hem mantar.Ya benim blogger arkadaşlarım çok marifetli de bana bulaşacak mı birgün acaba?