4 Mart 2009 Çarşamba

AYVA TATLISI


2 ayvayı yıkadıktan sonra kabuklarını soydum.

Bir tencereye dizdim.üzerine 1,5 su bardağı şeker koydum.Ve üstünü çıkacak kadar su ekledim.

Bir çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası ekledim.

İçinden çıkan ayva çekirdeklerinde 5-6 tanesini ekledim.

Önce harlı ateşte, suyu kaynadıktan sonra hafif ateşte pişirdim.

Bu arada poşette belirtilen ölçülerde kremşantiyi hazırladım.

Ayvalar ılınınca kremşantiyi çukurluklara doldurdum.

Soğuyunca buzdolabına kaldırdım.

Hafif ve bir o kadar da güzel olan bir tatlıdır.

Afiyet olsun.

7 yorum:

şehnaz dedi ki...

GÜNAYDIN CANIM.UZUN ZAMANDIR YAPMAK İSTEDİĞİM BİR TARİF.ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR.GÖRÜŞMEK ÜZERE.KEKCAFE

şehnaz dedi ki...

CANIM GÜNAYDIN.YORUMUM GİTTİMİ GİTMEDİMİ ANLAYAMADIM.TARİFİN ÇOK GÜZEL.KEKCAFE

Archilemi dedi ki...

Ayyy ne severim ayva tatlısını.Ben çok acemiyim henüz aşçılıkta.Annemi kandırmam gerek şimdi telefona gidiyorum:)

GÖNÜLDEN ELE dedi ki...

eline sağlık canım.hafif güzel bir kış tatlısı oluyor.sevgiler bırakıyorumm..

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

meliha dedi ki...

nEFİSS GÖRÜNÜYOR ÇOK SEVERİM AYVA TATLISINI
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER

cesniihobby dedi ki...

Beğenmenize sevindim