12 Mart 2009 Perşembe

Sebzeli börek



Oğlumun börek yaptım dediğim zaman benden ilk sorduğu soru " Anne
patateslim mi? " sorusudur.Patatese aşık neredeyse.Her şey de
patates katmamı ister.O yüzden böreklerimin, poagaçalarımın bir çoğu
patateslidir bu yüzden.
Nasıl mı yaptım?
5-6 patatesleri haşlayalım.
Kabuklarını soyalım ve çatalla iyice macun kıvamında olacak şekilde ezelim.
2 orta boy havucun kabuğunu soyalım ve rendeleyelim.
Bir tavaya sıvıyağ koyalım ve 2 orta boy soğanı doğrayalım.
Tavaya koyalım. Havuçları ekleyelim ve rengi değişince patatesi ekleyelim.
Tuzunu, karabiberini, kırmızı pul biberini katalım.
Yarım demet maydanozunu katıp karıştıralım.
Bir kaseye süt,yumurta ve biraz da sıvıyağ katalım ve çatalla çırpalım.
Yufkaları tezgaha serelim ve sütlü karışımı bir fırça yardımıyla sürelim.
Yufkanın her tarafına patatesli harçtan koyalım ve rulo şeklinde sıkıca saralım.
Yağlanmış tepsiye dizelim.üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 dereceli ısıda pişirelim.
afiyet olsun.

5 yorum:

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Canısı eline sağlık..ben de oğlun gibi patatesliyi çok severim.pek peynirli sevmem.evdekiler de patatesliyi çok sevmezler.artık herkesin gönlüne göre birşeyler yapıyoruz...sevgiler

şehnaz dedi ki...

sebzeli böreğine bayıldım.ellerine sağlık canım.çok lezzetli olmuş belli.görüşmek üzere,kekcafe

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
İyi hafta sonları.
Sevgiler.

GeCe dedi ki...

bu patatesli değil çok zengin olmuş ama böylesi daha iyi tabi sabahın bu saatinde aç karnımla zor oluyor gezmek ellerine sağlık çok nefis

harosa dedi ki...

ellerine sağlık canım güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim